关闭

    2018河南省广播电视大学理工英语3 试题

    发布人: 访问量: 发布日期:2018-01-11 16:53:46

   试卷代号:1377

  国家开放大学(中央广播电视大学)2017年春季学期“开放本科”期末考试

  理工英语3 试题

  2017年6月

  注 意 事 项

  1、将你的学号、姓名及分校(工作站)名称填写在答题纸的规定栏内。考试结束后,把试卷和答题纸放在桌上。试卷和答题纸均不得带出考场。监考人收完考卷和答题纸后才可离开考场。

  2、仔细读懂题目的说明,并按题目要求答题。答案一定要写在答题纸的指定位置上,写在试卷上的答案无效。

  3、用蓝、黑圆珠笔或钢笔答题,使用铅笔答题无效。

  4、考试时间为60分钟。

  一、交际用语(共计10分,每小题2分)

  1—5题:选择正确的语句完成下列对话,并将答案序号写在答题纸上。

  1. – How long is this cell phone guaranteed?.

  -- ________________________

  A. No problem.

  B. You can refund it in 7 days and exchange it in one year.

  C. You can say it again.

  2. – It is a little expensive for me. Can I have a discount?

  -- ________________________

  A. You must be kidding.

  B. It is terrible.

  C. The price has been reduced by 50%. It is a real bargain.

  3. -- Would you like to go to attend the conference on global warming with me?.

  -- ________________________, but I should finish my homework first.

  A. It’s hard to say

  B. You are welcome

  C. I’d love to.

  4. – What do you think of your new computer?

  -- ______________________

  A. I’d think so.

  B. How about you?

  C. It’s really fantastic.

  5. – I have just got an iPad as my birthday gift.

  -- _________________________

  A. Good luck!

  B. That’s right!

  C. Congratulations!

  二、词汇与结构(共计30分,每小题2分)

  6—20题:阅读下面的句子,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的正确选项,并将答案序号写在答题纸上。

  6. Going “green” ________ have to be a challenge.

  A. don’t                           B. doesn’t

  C. is

  7. The _______ question is much more different than this one.

  A. six                             B. sixth

  C. sixteen

  8. There are _______ students in Class One than in Class Two.

  A. many                           B. more

  C. most

  9. I have never read a book that is _______ than Harry Potter.

  A. interesting                       B. more interesting

  C. more interesting

  10. This garden is three times as _______ as that one.

  A. big                             B. bigger

  C. biggest

  11. The low requires that everyone _______ his car checked at least once a year.

  A. has                             B. had

  C. have

  12. These shops _______ to the needs of children.

  A. meet                            B. solve

  C. cater

  13. It is necessary _______ the book immediately.

  A. for him to return                   B. his returning

  C. that he returns

  14. _______ Mr. Zhang said is quite right.

  A. That                            B. When

  C. What

  15. I prefer _______ to _______ .

  A. to drive … be driven

  B. to drive … rather than being driven

  C. driving … being driven

  16. It will cost _______ time to paint the old furniture.

  A. considerate

  B. considerably

  C. considerable

  17. Katie admits she sometimes uses TV as a pacifier when her children are overly excited and it usually _______ .

  A. plays

  B. works

  C. affects

  18. Each CPU considered more than 6 billion hands of poker. That _______ more poker than has been played by the entire human race.

  A. adapts to                        B. is used to

  C. amounts to

  19. If I had time, _______ see that new movie at the University Theater.

  A. I’ll                             B. I may

  C. I’d

  20. The organization will _______ a survey about the career choices of the college graduates.

  A. lead                             B. conduct

  C. Manage

  三、阅读理解(共40分,每小题4分)

  21—25题:阅读下列短文,从A、B、C三个选项中选出一个正确答案,并将答案序号写在答题纸上。

  Green interior design is sometimes called sustainable design. It is about what is good and what is bad for people’s health, for the environment and for saving energy. Of course, fashion is a big part of green interior design. But it is not the only thing being focused on. The key words of green interior are not ‘cool’, ’modern’, ’stylish’ and ‘now’; but instead ‘sustainable’, ‘recycled’, ‘non-toxic’, ‘locally sourced’, ‘renewable’ and ‘organic’.

  For example, Italian leather couches might be the hot word in style. But a green interior designer cares more about whether the leather is from an organic source, whether the wood is from a sustainably managed forest, whether there was any toxic glues used in making the furniture and what was the carbon output in shipping Italian sofa from Europe to other areas.

  Green design is about analyzing all aspects of a building to find ways to save energy and water, to find ways to reduce greenhouse gas emissions, to make the interior free toxic chemicals and to use materials that are the most environmentally friendly.

  Reducing energy bills is a primary aim of green interior design. Saving water is the second aim of green interior design. ‘Low VOC’, ‘zero VOC’ and ‘VOC free’ are new buzz phrases in the green design. From a green design point of view, the main concern is to choose indoor flooring, furniture, paint that are free of chemicals that pollute and make people sick.

  21. Green interior design pays great attention to people’s health, saving energy and _______.

  A. environmental protection            B. cool design

  C. unsustainable resources

  22. A green interior designer may not choose certain material if it is _______.

  A. sustainable                        B. renewable

  C. toxic

  23. The word ‘cool’ in Line 4 means _______.

  A. chilly                          B. stylish

  C. cold

  24. The primary aim of green interior design is _______.

  A. saving water                    B. reducing energy bills

  C. low VOC

  25. The topic of this passage is about _______.

  A. how to decorate homes

  B. reducing energy consumption

  C. green interior design

  26—30题:请根据短文内容判断给出的语句是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”,并将答案序号写在答题纸上。

  It is amazing to note that the Internet is still such a new device, and ye it is one of the fastest and most powerful media tools. But think about it for a moment. On the Internet, a big online company can be run by only two guys in their garage. So it is only reasonable then, that people shopping online would be a little leery of the security levels.

  Internet giants such as Microsoft knew consumer confidence was the key to getting virtual(虚拟的) shopping off the ground, and they work hard to make people feel safe to shop online.

  Credit card companies, too, quickly saw the potential for online shopping, and have installed things like online shopping insurance for people. If you ever have a problem with your online credit purchases, many credit card companies will happily refund(退还) your money and then set their claws on the company that wronged you. Now that’s buying power!

  There are other bonuses for online shoppers, of course. No line & shy; ups; for one. No annoying mall shopping carts with broken wheels and kids crying because their parents won’t get them what they want.

  When shopping online, consumers can sit down, have a coffee, and wear their slippers, not having to worry about their hair or parking, and just clicking through sale after sale. Comparison shopping couldn’t be any easier. And thanks to courier companies(快递公司) getting in on the act, you never need to wait longer than a day or two to get those all important purchases delivered right to your door.

  No wonder so many companies are shaking their heads at traditional retailing and instead looking to the “virtual” world to attract online shoppers.

  26. The underlined word “leery’ in the first paragraph means being very sure.

  27. Consumer confidence in online shopping mainly relies on security in shopping.

  28. Internet giants, traditional retailer, courier companies and credit card companies have made contributions to the popularity of online shopping.

  29. The author thinks of the current online shopping as safe, convenient and fast.

  30. Nowadays many companies are trying to cooperate with the online shoppers instead of traditional retailers.

  四、写作(共20分)

  31.根据要求写作文。

  说明:假设你是Li Ming,根据下列内容写一封求职信。

  写信日期:2016年1月10日

  内容:

  1.从2016年1月8日在《中国青年报》上获悉ABC公司招聘总经理助理职位的信息;

  2.毕业于上海学院(注:专业自拟),获得几种技能证书;

  3.曾在DDF公司兼职,熟悉办公室工作,熟练使用电脑;

  4.随信附上简历;

  5.希望能获得面试机会。

  注意信函格式!

  试卷代号:1377

  国家开放大学(中央广播电视大学)2017年春季学期“开放本科”期末考试

  理工英语3  试题答案及评分标准

  (供参考)

  2017年6月

  一、交际用语(共计10分,每小题2分)

  1-5题:选择正确的语句完成下列对话,并将答案序号写在答题纸上。

  1.B    2.C    3.C    4.C    5.C

  二、词汇与结构(共计30分,每小题2分)

  6-20题:阅读下面的句子,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的正确选项,并将答

  案序号写在答题纸上。

  6.B    7.B    8.B    9.B10.A

  11.C    12.C    13.A    14.C    15.C

  16.C    17.B    18.C    19.C    20.B

  三、阅读理解(共40分,每小题4分)

  21-25题:阅读短文,从A、B、C三个选项中选出一个正确答案,并将答案序号写在答题纸上。

  21.A    22.C      23.B    24.B    25.C

  26-30题:请根据短文内容判断给出的语句是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”,并将答案

  序号写在答题纸上。

  26.F    27.T    28.T    29.T30.T

  四、写作(共20分)

  31.根据要求写作文。

  评分标准

  (1)评分原则

  ①本题总分为20分,按6个档次给分。

  ②评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡

  量、确定或调整档次,最后给分。

  ③评分时应注意的主要内容为:内容要点、句型变化、词汇运用和语法结构的准确性,语意

  的连贯性、逻辑性以及应用文的格式要求。

  ④评分时,如拼写错误较多,书写较差,以至影响交际,

  将分数降低一个档次。

上一篇:河南省广播电视大学理工英语1 试题
下一篇:河南省广播电视大学管理英语1 试题

    相关阅读