关闭

    河南省广播电视大学理工英语1 试题

    发布人: 访问量: 发布日期:2018-01-11 16:48:16

   试卷代号:3894

  国家开放大学(中央广播电视大学)2017年春季学期“开放专科”期末考试

  理工英语1 试题

  2017年6月

  注 意 事 项

  ①、将你的学号、姓名及分校(工作站)名称填写在答题纸的规定栏内。考试结束后,把试卷和答题纸放在桌上。试卷和答题纸均不得带出考场。监考人收完考卷和答题纸后才可离开考场。

  ②、仔细读懂题目的说明,并按题目要求答题。答案一定要写在答题纸的指定位置上,写在试卷上的答案无效。

  ③、用蓝、黑圆珠笔或钢笔答题,使用铅笔答题无效。

  ④、考试时间为60分钟。

  一、交际用语(共计10分,每小题2分)

  1—5题:选择正确的语句完成下面对话,并将答案序号写在答题纸上。

  1. -- We’d be pleased if you could join us for dinner.

  -- ________________________

  A. Thank you.                   B. Yes, I’d be pleased to accept.

  C. That’s good.

  2. -- Is there anything I can do?

  -- ________________________

  A. Don’t mention it.              B. Thanks, but I can manage.

  C. Go ahead, please.

  3. -- Would you please open this suitcase for me? I can’t open it.

  -- ________________________

  A. Oh, sorry to bother you.         B. Actually I’m not sure.

  C. OK, let me see.

  4. -- A: I can put you down for eleven o’clock. Is that OK?

  -- B: ______________________

  A. Oh, I’ll be having an interview that time. How about 3 o’clock in the afternoon?

  B. Friday is good.

  C. Yes, we could.

  5. -- Excuse me. Can you tell me how to get the Linden Street?

  -- _________________________

  A. You can’t ask me.             B. Pardon? I have no idea.

  C. Sorry, I’m new here.

  二、词汇与结构(共计30分,每小题2分)

  6—20题:阅读下面的句子,从ABC三个选项中选出一个能填入空白处的正确选项,并将答案序号写在答题纸上。

  6. Let’s meet at 7:30 outside the gate of ________.

  A. the People’s Park             B. the People Park

  C. People’s Park

  7. There _______ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

  A. was                            B. is going to have

  C. is going to be

  8. Jamie wants to speak to me _______ private.

  A. on                             B. in

  C. to

  9. _______ is known to the world, Mark Twain is a great American writer.

  A. As                             B. That

  C. Who

  10. The book _______ on this subject was written by an old female writer.

  A. referring                        B. referring to

  C. referred to

  11. If he persists _______ awkward questions, then send him to the boss.

  A. in asking                        B. to ask

  C. to be asked

  12. There is no doubt _______ Herbert is the most industrious student in our class.

  A. whether                         B. what

  C. that

  13. All the trees _______ last summer.

  A. were planted                     B. planted

  C. are planting

  14. I’m _______ a business trip for APEC summit, sir.

  A. for                             B. on

  C. in

  15. I really like that car you _______ and I am thinking of buying it.

  A. recommended                    B. interviewed

  C. talked

  16. – Do you like reading books?

  -- Each of us _______ to do more reading in and after class.

  A. are encouraged                   B. encourage

  C. is encouraged

  17. Tom is _______ than any other players in the school team.

  A. tall                             B. taller

  C. tallest

  18. Listen to the two girls by the window. What language _______?

  A. were they speaking                B. are they speaking

  C. did they speak

  19. The _______ are eating _______ at the foot of the mountain.

  A. sheep, grass                      B. sheep, grasses

  C. sheeps, grass

  20. Cleaner heating system will be _______ in Beijing to control air pollution.

  A. sent                             B. covered

  C. established

  三、阅读理解(共40分,每小题4分)

  21—25题:阅读下列短文,从ABC三个选项中选出一个正确答案,并将答案序号写在答题纸上。

  Passage 1

  Housing is the living places for human beings. As the population keeps climbing, people in the city have to face the reality that housing is in short supply. To solve this problem, New York City planners are challenging tradition and starting to design more “micro units.”

  Micros, also known as “hotel-style” apartments, usually offer less than 200 square feet (18.5 square meters) in area. Could you imaging living in 150 square feet (14 square meters)? These units usually have only room for a bed, a table mini-fridge and the basic living essentials.

  Why is the micro apartment so appealing? The reasons are rather straightforward. It is perfect for single people who don’t have a lot of things. It can also meet the need of people who are short on cash but determined to live in their own places.

  Micro apartments are very common in cities like Tokyo and Hong Kong, where there are so many people living. Now this tiny housing solution is gaining ground in urban areas in the US, and Canada.

  The micro apartment is an experiment in simplicity in American culture. So small-scale home life is part of a hot trend in US real estate. Some people are proud of it. Some of them can find the humor and fun in their small places. But not everyone is in favor of the trend.

  21. According to the passage, the next big trend in US real estate is _______.

  A. big house                       B. micro apartment

  C. traditional house

  22. As the population keeps climbing, people in the city have to face the reality that _______.

  A. housing is in short supply          B. housing is very sufficient

  C. housing is a kind of luxury goods

  23. Why is the micro apartment so appealing?

  A. It’ meets the need of someone.      B. It’s very strange.

  C. It’s excellent.

  24. Micro apartments are very common in some cities like _______.

  A. Beijing                         B. London

  C. Tokyo

  25. How do people think of the micro apartment?

  A. Everyone likes it very much.

  B. Some people think it’s humorous and fun.

  C. Not everyone is in favor of the trend.

  26—30题:请根据短文内容判断给出的语句是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”,并将答案写在答题纸上。

  Passage 2

  One of the masterpieces of modern architecture, the fantastic Hangzhou Bay Bridge has been opened to the public since May 2008.

  The Bridge is an S-shaped stayed-cable bridge with six lanes in both directions and is linking Ningbo’s Cixi county in the south to Jiaxing in the north. It shortens the highway travel distance between Ningbo and Shanghai by 120 kilometers, and reduces the driving time from 4 to 2.5 hour.

  It is the longest sea-crossing bridge in the world –36 kilometers (22 miles) long. This fantastic bridge crossing the Hangzhou Bay is expected to have a 100-year lifespan, and has a price tag of 11.8 billion Yuan (US$ 1.70 billion).

  The toll fee is 80 Yuan per vehicle. As the bridge has six lanes in both directions, you can be quite sure that you will have a smooth ride.

  The speed limit is 100 kilometers /62 miles.

  The first preparations for planning the bridge started a decade ago; close to 600 experts spent nine years on designing the Hangzhou Bay Bridge. Chief Commander of the Bridge Project is Mr. Wang Yong. The bridge was linked in 2007 and an opening ceremony was held on 26th June. But the Bridge was first open to the public, almost one year later, after a series of tests and evaluations.

  26. The fantastic Hangzhou Bay Bridge has been opened to the public since May 2010.

  27. It is the longest sea-crossing bridge in the world – 36 kilometers (22 miles) long.

  28. The toll fee is 100 Yuan per vehicle.

  29. The speed limit is 100 kilometers /62 miles.

  30. Chief Commander of the Bridge Project is Mr. Yang Yong.

  四、翻译(共计20分,每小题4分)

  31—35:选择正确的译文,并将答案序号写在答题纸上。

  31. That’s why tiny little apartments with a bedroom, a kitchen and a bathroom come into being.

  A. 这就是为什么小公寓的卧室,一个厨房和一个卧室。

  B. 这就是为什么小的小公寓有一个卧室,一个厨房和一个浴室。

  C. 这就是只有一卧一厨一卫的微型公寓形成的原因。

  32. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time.

  A. 太阳一次只能照到它的一半,地球看上去像一个球。

  B. 由于地球看上去像一个球,太阳一次只能照到它的一半。

  C. 地球看上去像一个球,太阳一次只能照到它的一半。

  33. If you travel alone and want to know better family life in Britain, you’d better stay in B&Bs.

  A. 如果你独自旅行,想知道更好的家庭生活在英国,你最好呆在B&Bs

  B. 如果你独自旅行,想了解英国的家庭生活,你最好呆在家里。

  C. 如果你独自旅行并且想更好地了解英国的居民生活,你可以住在B&Bs。

  34. No wonder I got lost. I was heading in the wrong direction!

  A. 怪不得我迷路了,原来是我走错方向了!

  B. 不奇怪我迷路了,我面对的是错误的方向!

  C. 怪不得我会丢钱包,原来是放错位置了!

  35. From the East Coast to the West Coast of America it is about 3,000 miles wide.

  A. 美国领土的东西宽度约为3000英里。

  B. 美国领土为3000英里。

  C. 美国领土的东西宽度为3000英里。

  试卷代号:3894

  国家开放大学(中央广播电视大学)2017年春季学期“开放专科”期末考试

  理工英语1  试题答案及评分标准

  (供参考)

  2017年6月

  一、交际用语(共计10分,每小题2分)

  1-5题:选择正确的语句完成下面对话,并将答案序号写在答题纸上。

  1.B    2.B    3.C    4.A    5.C

  二、词汇与结构(共计30分,每小题2分)

  6-20题:阅读下面的句子,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的正确选项,并将答

  案序号写在答题纸上。

  6.C    7.C    8.B    9.A    10.C

  11.A    12.C    13.A    14.B    15.A

  16.C    17.B    18.B    19.A    20.C

  三、阅读理解(共40分,每小题4分)

  21-25题:阅读下列短文,从A、B、C三个选项中选出一个正确答案,并将答案序号写在答题

  纸上。

  21.B    22.A    23.A    24.C    25.C

  26-30题:请根据短文内容判断给出的语句是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”,并将答案

  写在答题纸上。

  26.F    27.T    28.F    29.T    30.F

  四、翻译(共计20分,每小题4分)

  31-35:选择正确的译文,并将答案序号写在答题纸上。

  31.C    32.B    33.C    34.A    35.A

上一篇:2018河南省广播电视大学《管理英语3》形考答案
下一篇:2018河南省广播电视大学理工英语3 试题

    相关阅读